ΕΛΛΑΔΑ

Όμηροι του Τόμσεν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες!

Όμηροι του Τόμσεν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες!

Στο κρεβάτι του Προκρούστη έχουν βάλει την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα οι Τροϊκανοί.

Προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών 11,6 δισ. ευρώ και αυξήσεις φόρων 2 δις. ευρώ την προσεχή διετία, ο Τόμσεν απαίτησε να υπάρξει «ρήτρα αστοχίας», που σημαίνει ότι, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, τότε θα γίνουν αυτόματα νέες περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι ξένοι εμπειρογνώμονες προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα ζήτησαν να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο με σκληρά μέτρα περικοπών που θα στοχεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις καθώς ως την τελευταία στιγμή δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων - περικοπών στη δημόσια διοίκηση, στους ΟΤΑ, στην Άμυνα και στην Υγεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», εκτός από τις μεγάλες οριζόντιες μειώσεις μισθών των αποδοχών στον δημόσιο τομέα, των μισθών στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ και των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία, η τρόικα απαίτησε σειρά αλλαγών στα εργασιακά.

Οι αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών είναι οι παρακάτω:

- Για τις απολύσεις μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον έναν μήνα.

- Κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να ενημερώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απασχολήσουν προσωπικό υπερωριακά.

- Διεύρυνση κατά δύο ώρες την ημέρα και τα Σάββατα του ωραρίου λειτουργίας των σουπερμάρκετ.

Διπλό «μαχαίρι» στα εφάπαξ

Το τέλος των εφάπαξ προδιαγράφει το κυβερνητικό σχέδιο που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή. Η δραματική μείωση του ποσού των εφάπαξ βοηθημάτων και η επιβολή ειδικής εισφοράς σε όσους έλαβαν υψηλά ποσά εφάπαξ από το 1995 και εντεύθεν προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας.

Η μείωση του βοηθήματος προβλέπεται να είναι από 1,94% στον τομέα πρόνοιας των αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ και θα φτάνει ως και το 83% στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ.

Ενιαίος φόρος για όλες τις επιχειρήσεις

Έναν ενιαίο φόρο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις, τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες αλλά και για τις ΕΠΕ και τις ανώνυμες εταιρείες σχεδιάζει να καθιερώσει από το 2013 το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ενιαίος φόρος αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 25% - 30% και με την καταβολή του εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του επαγγελματία.

Ακόμη, υπάρχει πρόταση να αυξηθεί ο φόρος παρακράτησης στα «μπλοκάκια», δηλαδή στα δελτία παροχής υπηρεσιών, από 20% σήμερα στο 30%.

Το έχουμε πει και θα το ξανάλεμε ακόμα και αν γινόμαστε κουραστικοί! Κάποιοι θα έπρεπε να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον Τόμσεν και την παρέα του.

Ένα μήνυμα που θα ανέφερε: «Κύριε Τόμσεν τα κόλπα σου και τις απειλές σου στην πατρίδα σου»...

Διαβάστε επίσης:

Δεν πιέζει για νέες περικοπές η τρόικα - Κοντά η συμφωνία για τα μέτρα

Βίντεο: Πέταξε αυγά στον Τόμσεν και... «έφαγε» 4 μήνες φυλακή!

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων