ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα, με τους εργαζόμενους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου, με 24ωρη απεργία από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6:00 το πρωί της Τρίτης.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει γενική απεργία για την Τετάρτη, αντιδρώντας στα μέτρα για παρεμβάσεις στα εργασιακά που προτείνουν οι δανειστές.

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ’’ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ. Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια «στα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων αλλά και των άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στο δημόσιο τομέα που απαιτεί η τρόικα».