ΕΛΛΑΔΑ

Το Facebook «κατέβασε» την υβριστική σελίδα για τον Γέροντα Παΐσιο

Το Facebook «κατέβασε» την υβριστική σελίδα για τον Γέροντα Παΐσιο

Αριθμούσε μερικές χιλιάδες ανεγκέφαλων χρηστών οι οποίοι θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προς γελοιοποίηση.

Στη διαγραφή της προσβλητικής σελίδας «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» προχώρησαν οι διαχειριστές του facebook, που έκριναν το περιεχόμενό της προσβλητικό.

Η συγκεκριμένη σελίδα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την οργή των πιστών, που έδωσε την απάντηση για τον εμπαιγμό του Γέροντος Παϊσίου, μια από τις πλέον φωτισμένες μορφές της Εκκλησίας μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εξέφρασε την ενόχλησή της για όσους προκαλούν το θρησκευτικό της συναίσθημα. Οι χρήστες του facebook προχώρησαν σε μαζικές αναφορές της εν λόγω σελίδας και πέτυχαν τη διαγραφή της.

Με τον τρόπο αυτό, δόθηκε ηχηρή απάντηση σε όσους, πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, επιχειρούν να προσβάλλουν τα θεία, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα που προκαλούν σε εκατομμύρια πιστούς.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών απ' όλον τον κόσμο για τη συγκεκριμένη σελίδα, από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις βλασφημίες και τις ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Μετά τη διαγραφή της σελίδας από το facebook, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 27χρονου, που φέρεται ότι ήταν ο δημιουργός της.

Αντιδράσεις για τη σύλληψη του 27χρονου

Πέραν της διαγραφής της σελίδας, αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη 27χρονου που φέρεται ως δημιουργός της. Η κινητοποίηση των αρχών έγινε λίγες ημέρες μετά την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστου Παππά προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως.

Ο κ. Παππάς έγραφε χαρακτηριστικά: «Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου;».

Διαβάστε τα άρθρα του newsbomb.gr που ζητούσαν από τους χρήστες του facebook να κάνουν αναφορά τη σελίδα:

«Αφήνουμε στη δικαιοσύνη του Θεού όσους εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο»

Μητροπολίτης Γρεβενών:Γελοία πρόσωπα όσοι εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο

Συνεχίζουν να εμπαίζουν τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook