ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αυξήθηκε η κίνηση στο αεροδρόμιο

Χανιά: Αυξήθηκε η κίνηση στο αεροδρόμιο

Αυξημένος κατά 8,7% σε σχέση με πέρυσι ήταν μέχρι και τις 31 Αυγούστου, ο αριθμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αύξηση των επιβατών που επισκέφθηκαν τα Χανιά, με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου στο αεροδρόμιο Χανίων καταγράφηκαν 542.977 αφίξεις επιβατών, έναντι 499.544 πέρυσι.

Οι αφίξεις με πτήσεις χαμηλού κόστους ήταν 157.103, έναντι 61.648 πέρυσι.

Αντίθετα, με πτήσεις τσάρτερ καταγράφηκαν 398.941 έναντι 437.901 πέρυσι, ωστόσο η ραγδαία αύξηση των αφίξεων με τις πτήσεις χαμηλού κόστους ανεβάζει την κίνηση στον αερολιμένα.

Σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς καθώς και η ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά σε περαιτέρω μελλοντικές ενέργειες.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για τον προγραμματισμό δράσεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από κοινού, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Ένωση Ξενοδόχων για το 2013, πέραν από τις δράσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια Κρήτης. Έγινε επίσης αναφορά στις βασικές απαραίτητες υποδομές του νομού, οι οποίες όπως ανακοινώθηκε, συμβαδίζουν και με τον γενικό σχετικό προγραμματισμό που έχει θέσει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε, ότι υπήρξε αύξηση των αφίξεων που πραγματοποιήθηκαν φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το αεροδρόμιο Χανίων, παρά το γεγονός ότι οι εισπράξεις ήταν γενικώς μειωμένες, όπως υπογράμμισε η Ένωση Ξενοδόχων, λόγω των εκπτωτικών "πακέτων" που προσέφεραν οι επιχειρηματίες και των εκλογών που προηγήθηκαν της τουριστικής σεζόν.

Η Ένωση Ξενοδόχων συμφώνησε στη συνέχεια να συνεισφέρει οικονομικά σε δράσεις που προωθούν το τουριστικό προϊόν και ιδιαίτερα σε δράσεις που εμπλέκουν και τον πρωτογενή τομέα. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε έκθεση γευσιγνωσίας που ετοιμάζεται από την Π.Ε. Χανίων και που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο της Αγιάς, η οποία θα φέρει τον γενικό τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα». Η Ένωση Ξενοδόχων συμφώνησε, προσθέτοντας, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτει, εκατομμύρια Ευρωπαίοι τουρίστες επιλέγουν τον προορισμό τους με βάση την τοπική γαστρονομία. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την σπουδαιότητα της κρητικής κουζίνας, ως κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών και ότι θα πρέπει στο εξής να την αναδείξουμε με κάθε τρόπο για τον σκοπό αυτό.