ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Κατασχέθηκαν πάνω από 200 τόνοι ξυλείας

Κιλκίς: Κατασχέθηκαν πάνω από 200 τόνοι ξυλείας

Στο Κιλκίς, οι μηνύσεις για λαθροϋλοτομία, που έχουν κατατεθεί από την αρχή του 2012, ξεπερνούν τις 80 και αυξάνονται διαρκώς, όπως υπογραμμίζει στο ΑΜΠΕ ο δασάρχης, Ευθύμιος Πολιτίδης. «Μόνο σήμερα, έχουμε δεχτεί πάνω από 10 τηλεφωνήματα για καταγγελία λαθροϋλοτομίας.

Οι μηνύσεις είναι αυξημένες κατά 70%, σε σχέση με το 2009, ενώ έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 20 οχήματα μεταφοράς παράνομης ξυλείας, πολλά εργαλεία και πάνω από 200 τόνοι παράνομης ξυλείας» διευκρινίζει.

Το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο στα ορεινά του νομού, όπου υπάρχουν δρυοδάση με μίξη πεύκης, αλλά εσχάτως έχει αρχίσει να παίρνει μεγαλύτερη έκταση και στα πεδινά (π.χ, σε ρέματα).

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την οικονομική κρίση να μετατραπεί σε οικολογική. Γι΄αυτό είμαστε επί ποδός νύχτα-μέρα, αργίες και Κυριακές. Αλλά το ζήτημα της προστασίας των δασών μας δεν αφορά μόνο τους 22 ανθρώπους του δασαρχείου, αλλά και τους πολίτες. Πρέπει να κινητοποιηθούν και οι κάτοικοι, γιατί εμείς δεν μπορούμε να βρισκόμαστε παντού την ίδια στιγμή» σημειώνει ο κ.Πολιτίδης.