ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο γιατρός που έδινε τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας

Απολογείται ο γιατρός που έδινε τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας

Καιρός ήταν να σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι ο χώρος της Υγείας.

Στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας απολογείται σήμερα ο γιατρός ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα μαϊμού επιδόματα τυφλότητας.

Πρόκειται για μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του newsbomb.gr, καθώς μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μας για τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας, ξεκίνησαν και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα εξονυχιστικοί έλεγχοι των επιθεωρητών υγείας σε όλα τα νοσοκομεία.

Στις 19 Σεπτεμβρίου και μετά τις αποκαλύψεις του newsbomb.gr ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε ζητήσει την τιμωρία των υπηρεσιακών παραγόντων που μετείχαν στο «πάρτι» με τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας στο νησί της Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από έλεγχο των αρχών, που διαπίστωσαν ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλά πιστοποιητικά για αδυναμία όρασης, τα οποία προερχόταν από τον ίδιο γιατρό. Αμέσως μετά, το υπουργείο θέλησε να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι πραγματικά τυφλοί και ποιοι όχι. Τότε, με έκπληξη, διαπιστώθηκε ότι, ως εκ... θαύματος, πολλοί «τυφλοί» είδαν το φως τους...

Η υπόθεση με την παρέμβαση του υπουργού Υγείας πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης και σήμερα ο γιατρός που έδινε ανεξέλεγκτα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας, απολογείται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας.

Καιρός ήταν, διότι πέρασαν σχεδόν έξι μήνες ατιμωρησίας του. Προφανώς τα «γκάζια» που έβαλε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Γιατί και τα συμφέροντα στην Υγεία … φοβέρα θέλουν.

Διαβάστε επίσης:

Διώξεις για τα ψευδή πιστοποιητικά τυφλότητας στη Ζάκυνθο

Τυφλοί και δυσλεκτικοί σε Ύδρα και Ζάκυνθο

Ζάκυνθος: Μόνο 34 από τους 388 «τυφλούς» ήταν δικαιούχοι επιδόματος