ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή

Η Τρόικα επανέφερε το... καυτό θέμα του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με στόχο την τόνωση του ανταγωνισμού και της απασχόλησης.

Οι δανειστές ζητούν από το υπουργείο Εργασίας την αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων στις τράπεζες και τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις από το ωράριο λειτουργίας τους, κάτι που σήμερα δεν ισχύει.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (πολυκαταστήματα) ήγειραν στο παρελθόν ανά τακτά διαστήματα το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο πρώτος ως μια προσπάθεια αναζωογόνησης της πρωτεύουσας και ο δεύτερος προκειμένου να ενισχυθεί η κίνηση των malls που έχουν κατασκευαστεί στα Σπάτα, στο Μαρούσι και στο Μοσχάτο.

Πάντως, στην παρούσα φάση, όπως σημειώνουν και οι υπέρμαχοι της απελευθέρωσης του ωραρίου των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, δεν σκοπεύουν να αξιοποιήσουν ένα τέτοιο μέτρο, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουν να υπάρχει ευελιξία στη χρήση του. Και συγκεκριμένα όταν επιστρέψει σε ανοδικούς ρυθμούς η κατανάλωση.