ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία κυλικειαρχών σχολείων για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού

Διαμαρτυρία κυλικειαρχών σχολείων για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού

Την αύξηση του αριθμού των προϊόντων που διατίθενται στα κυλικεία των σχολείων, τον επαναπροσδιορισμό του πλαφόν στις τιμές πώλησής τους, αλλά και των μισθωμάτων για τους χώρους που χρησιμοποιούν, ζητά το Σωματείο Κυλικειαρχών Σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με παρακείμενα στα σχολεία καταστήματα πώλησης τροφίμων στους μαθητές. Τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης ορίζουν με νομοθετήματα την ακριβή λίστα των επιτρεπόμενων προϊόντων προς πώληση στα σχολικά κυλικεία, αλλά και το πλαφόν στις τιμές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, Στέφανο Φακούδη, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα λειτουργίας καταστημάτων και περιπτέρων δίπλα στα σχολεία που διαθέτουν ανεξέλεγκτα προϊόντα, χωρίς περιορισμό και με ελεύθερη πρόσβαση από τους μαθητές (τσιγάρα, αναψυκτικά, πατατάκια, σοκολατοειδή κ.α.).

Ήδη, το σωματείο, σύλλογοι γονέων, διευθυντές σχολείων και ιδιοκτήτες κυλικείων έχουν προβεί σε διαμαρτυρία στους δήμους Θέρμης και Παύλου Μελά για δύο περιστατικά που αφορούν την πώληση μπουγάτσας με δίσκο σε μαθητές από εξωτερικό κατάστημα, αλλά και για την έγκριση άδειας λειτουργίας περιπτέρου μπροστά σε σχολείο, αντίστοιχα.