ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 12 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους σε ένδειξη συμπαράστασης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Τα μέτρα στα δικαστήρια είναι πρωτοφανή! Περισσότερες από 12 κλούβες και 12 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στην Ευελπίδων.

Οι 12 συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ οι υπόλοιποι 94 που αφέθησαν ελεύθεροι κατηγορούνται για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης.

Για τα επεισόδια τέθηκε σε διαθεσιμότητα ανώτατος αξιωματικός ο οποίος είχε την ευθύνη των μέτρων για την προστασία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας καταδίκασε την πολιτική των άκρων και χαρακτήρισε «ιερό για τον ελληνικό λαό» τον χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προκείμενου, όπως είπε, «να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μην μετατραπεί η κοινωνία σε ζούγκλα».

Διαβάστε επίσης: Ξύλο και χημικά στο προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ξύλο, χημικά και τραυματίες στο Πεντάγωνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στο Πεντάγωνο (ΒΙΝΤΕΟ)