ΕΛΛΑΔΑ

Φρούριο η Αθήνα ενόψει Μέρκελ

Φρούριο η Αθήνα ενόψει Μέρκελ

Σε θέσεις μάχης περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές και βατραχάνθρωποι

Που και πότε θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις

Τα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ενημερώνει ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, από τις 09:00 το πρωί ως τις 22:00 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα. Απαγόρευση και στην Αττική Οδό, από και προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Από τις «απαγορευμένες» περιοχές εξαιρούνται η Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Η απαγόρευση αφορά την περιοχή που περικλείεται από:

Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) -Ακαδημίας-δεξιά Κανάρη-συνέχεια πατριάρχου Ιωακείμ-αριστερά Μαρασλή-δεξιά Δεινοκράτους-αριστερά Αριστοδήμου-δεξιά Αθηναίων Εφήβων-συνέχεια Κόνιαρη-δεξιά Τσόχα-αριστερά Σούτσου Δ-συνέχεια Πανόρμου- αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-αριστερά Καπετάν Χρονά-δεξιά Βλαχάκη-δεξιά Μεσογείων- αριστερά Μιχαλακοπούλου-αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου-δεξιά Ποταμιανού Ηλία-συνέχεια Ίωνος Δραγούμη-αριστερά Β. Αλεξάνδρου-δεξιά Ευφρονίου-αριστερά Σπ. Μερκούρη-δεξιά Ευτυχίδου-πλατεία Πλαστήρα-δεξιά Αρχιμήδους-δεξιά Μ.Μουσούρου-δεξιά Αρδηττού-αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).

xartis_merkel_1



Επίσης, η απαγόρευση αφορά τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός-Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

xartis_merkel_2

Από ΜΑΤ μέχρι ελεύθερους σκοπευτές και «βατράχια»

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετέχουν στα μέτρα ασφαλείας από την Αττική οδό, που θα περάσει η Άνγκελα Μέρκελ μέχρι και το Σύνταγμα. Δύο ελικόπτερα θα πετούν διαρκώς, τόσο πάνω από την αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει την Γερμανίδα Καγκελάριο, όσο και πάνω από την πλατεία Συντάγματος, όπου θα είναι συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί ο σιδερένιος φράχτης στην Βασ. Σοφίας και πίσω από αυτόν θα έχουν σταθμεύσει οι υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει επίσης προληπτικές προσαγωγές πριν τις συγκεντρώσεις.

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι ξεκάθαρες, κανείς να μην έρθει σε οπτική επαφή με την αυτοκινητοπομπή της Καγελαρίου.

Εκτός από τους 7.000 αστυνομικούς (ΕΚΑΜίτες, ΜΑΤ, ελεύθεροι σκοπευτές, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ), στα μέτρα ασφαλείας θα πάρουν μέρος τριακόσιοι λιμενικοί (ανάμεσά τους και βατραχάνθρωποι) καθώς και ταχύπλοα.

Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις

Μαζικές αναμένονται να είναι οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο Σύνταγμα, με χιλιάδες εργαζόμενους να βγαίνουν στο δρόμο.

Συγκεκριμένα:

-Στις 13:00 θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας). Παναττική στάση εργασίας (12:00-15:00).

-Στην Ομόνοια στις 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του το ΠΑΜΕ.

-Στις 12:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συμμετάσχει στην πορεία της ΓΣΕΕ με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα .

-Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αττικής από τις 12:00 - 14:00 λόγω συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλ. Συντάγματος.

Για να δείτε πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης: Πρωτοβουλία στο Facebook: Όλοι τη σημαία στα μπαλκόνια μας

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς