ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια για τη Μέρκελ στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια για τη Μέρκελ στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία είχε ξεκινήσει γύρω στις 7.30 μμ από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου προς το υπουργείο.

Στο ύψος του Λευκού Πύργου ολοκληρώθηκε η άλλη πορεία των "πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα" και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ξεκίνησε στις 7.30 από την Καμάρα.

Οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου, έξω από το γερμανικό προξενείο και απέναντι από την αστυνομική δύναμη που είχε παραταχθεί φώναξαν συνθήματα κατά της «λιτότητας», του μνημονίου, των «αστυνομικών απαγορεύσεων» και της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Μικρή ένταση επικράτησε στην οδό Β. Όλγας, όταν διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να ανοίξουν χώρο για να περάσουν πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Νωρίτερα, έξω από το γερμανικό προξενείο διαδήλωσαν μέλη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και των «κινημάτων πολιτών» και αντιπροσωπεία του «εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων» που είχαν συγκεντρωθεί στο Λευκό Πύργο. Επικεφαλής της πορείας τέθηκαν οι «μοτοσικλετιστές εν δράσει». Οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν το «πότε θα κάνει ξαστεριά» και αφού διάβασαν το ψήφισμα τους αποχώρησαν.