ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 10χρονος σε τροχαίο με σχολικό στην Κηφισιά

Νεκρός 10χρονος σε τροχαίο με σχολικό στην Κηφισιά

Τραγωδία στην Κηφισιά

Τραγική κατάληξη με ένα 10χρονο παιδί νεκρό είχε το τροχαίο με σχολικό λεωφορείο και Ι.Χ. που σημειώθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς περίπου στις 8 το πρωί.

Το σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο στο ρέμα Χελιδονούς στο ρεύμα προς Κηφισιά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 10χρονου μαθητή που βρισκόταν στο Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε η μητέρα του.

Η συνοδός και η μητέρα του νεκρού παιδιού μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό ενώ τρεις μαθητές του σχολικού λεωφορείου τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Δεκάχρονο αγόρι μεταφέρθηκε το πρωί στις 9.34 από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» και ώρα 09:34 π.μ. προσκομίστηκε από το ΕΚΑΒ, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Το παιδί δεν είχε σφυγμό, ούτε ανέπνεε και οι κόρες του ήταν σε μυδρίαση και δεν αντιδρούσαν στο φως. Είχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ανοικτό τραύμα αριστερής κνήμης.

Όπως ανακοινώθηκε από το διοικητή του νοσοκομείου, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όμως παρά τις προσπάθειες ο τραυματίας δεν ανένηψε.

Ο ιατρικός διευθυντής Δημοσθένης Αθ. Τσούτος έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Υγείας και τον Διοικητή του Γενικού Κρατικού Αθηνων ενημερώνοντας για την κατάσταση της υγείας της άτυχης μητέρας που έχασε το παιδί της και της συνοδού του σχολικού λεωφορείου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι:

"Για την ασθενή (μητέρα 10χρονου):

Διαπιστώθηκε ότι είχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάκωση θώρακα. Εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς , διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου μας. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Για την Ασθενή (συνοδός σχολικού λεωφορείου):

Έχει θλαστικά τραύματα κεφαλής , κάκωση ωμικής ζώνης και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης (Α.Μ.Σ.Σ). Νοσηλεύεται στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας για παρακολούθηση ."

Ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης