Λυπάται ο Τόμσεν: Κάναμε λάθος με τους Έλληνες!

Newsroom Newsroom

Λυπάται ο Τόμσεν: Κάναμε λάθος με τους Έλληνες!

Ο αρχηγός των τροϊκανών «τα γυρίζει»... Ξαφνικά παραδέχεται πως αυτός και η παρέα του έκαναν λάθος με τη χώρα μας!

Άραγε αν δεν υπήρχαν οι συνεχείς πιέσεις και οι συνεχείς διαδηλώσεις από τον ελληνικό λαό θα παραδεχόταν ο κύριος κάτι παρόμοιο;

Ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε την Ελλάδα, είπε ο Πολ Τόμσεν σε ξένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα», ο Δανός τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα αντιμετωπίστηκε με λάθος χειρισμούς, ότι καλύφθηκε ο μισός δρόμος κόβοντας τους μισθούς, ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας και ότι έπρεπε να ανοιχτούν οι αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα.

Είπε ακόμη ότι ίσως είναι λάθος η ταχύτητα, η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση.

Επίσης υπογράμμισε πως πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους.

Μάλλον θα αστειεύεται ο Τόμσεν...

Αναφερόμενος στο πακέτο που βρίσκεται στο τραπέζι είπε ότι είναι φιλόδοξο και η πρόκληση είναι να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική δημοσιονομική κατάσταση και στους στόχους που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους.

Το μήνυμα ήταν σαφές: Ο στόχος δεν είναι να πιέσουμε την Ελλάδα να κάνει περισσότερα αλλά να πούμε στους Ευρωπαίους ότι αν υπάρχει ένα χάσμα, κοιτάζουμε να το καλύψουμε.

Είπε ότι η τρόικα δεν έχει καλή εμπειρία από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τις δαπάνες στην αυτοδιοίκηση και στην υγεία και τη δυνατότητά τους να εξοικονομούν πόρους μέσω μεταρρυθμίσεων.

Είπε μάλιστα ότι αν τα μέτρα Στουρνάρα γίνονταν αποδεκτά, τότε το πρόγραμμα θα συνέχιζε να κινείται εκτός τροχιάς για ένα ή δύο τρίμηνα ακόμη.

Μίλησε ξεκάθαρα για την επιμήκυνση του προγράμματος για διάστημα δύο ετών και ήταν επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς μπορεί να μειωθεί το χρέος είπε ότι υπάρχει η προφανής λύση να «κουρευτεί» ή να κοπούν τα επιτόκια, αλλά είναι ήδη χαμηλά. Αναρωτήθηκε, βέβαια, ποιος θα βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα να υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει από το ευρώ.

Και εμείς απαντάμε στον «νταβατζή» της τρόικας! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κύριε Τόμσεν...

Μας ήπιατε το αίμα και τώρα δηλώνεται μεταμέλεια; Μάλλον θα αστειεύεστε!

Διαβάστε επίσης:

Πληρώνουμε πολύ ακριβά τις «βόλτες» των τροϊκανών!

Κλείνουν τα μέτρα με μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Τρόικα: Κόψτε τώρα τα δώρα σε Δημόσιο και συνταξιούχους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved