ΕΛΛΑΔΑ

Σεραφείμ: «Οι Χρυσαυγίτες ήρθαν μόνοι τους, η μήνυση είναι προσωπική»

Σεραφείμ: «Οι Χρυσαυγίτες ήρθαν μόνοι τους, η μήνυση είναι προσωπική»

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ διαψεύδει τα περί της κοινής μήνυσης με βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά του θεατρικού έργου «Corpus Christi».

Σε διάφορα blogs γράφεται ότι ΄΄ο μητροπολίτης συνοδεύονταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα από τους κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα''.

Μιλώντας στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διευκρίνισε ότι, τη μήνυση την κατέθεσε προσωπικά, ''οι βουλευτές της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, έμαθαν και ήρθαν για συμπαράσταση ', είπε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία».

''Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας να εφαρμόσουν τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής ειρήνης .Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους'', επισήμανε ο Ιεράρχης. και συμπλήρωσε ''ενιστάμενοι τελούν σε αγνοούν του ισχύοντος νομικού πλαισίου κατά στον καταστατικού χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977 ότι δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα μου εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα του ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού προσώπου εις το οποίο ανήκει όλη η ζωή μου.''

''Φασίστες είναι όσοι εχθρεύονται κινήσεις που στοχεύουν στην εφαρμογή των νόμων του κράτους'', κατέληξε.