ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν τα δύο συλλαλητήρια στην Πάτρα

Ολοκληρώθηκαν τα δύο συλλαλητήρια στην Πάτρα

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η μία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης με διοργανωτές το εργατικό κέντρο και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δημιουργήθηκε ένταση, όταν εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων, μόλις είδαν τον δήμαρχο, Γιάννη Δημαρά, άρχισαν να διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υποστηρίζοντας πως σκοπός της είναι η ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας.

Λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκε μία νέα ένταση όταν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Γ. Σουβαλιώτης ανακοίνωσε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε η πορεία. Εργαζόμενοι του δήμου ζήτησαν να πορευτούν έξω από το δημαρχείο της πόλης, με αποτέλεσμα ο κορμός της πορείας να «σπάσει» στη συνέχεια στα δύο.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, όπου μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης παρέμειναν κλειστά σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα και ακινητοποιημένα τα ταξί. Με απόφαση του συλλόγου εστίασης και αναψυχής, οι ιδιοκτήτες καφετεριών της πόλης πρόσφεραν δωρεάν καφέ καθ΄όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούσαν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, που βρισκόταν στο τέλος της πορείας του εργατικού κέντρου. Τελικά η πορεία ολοκληρώθηκε, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.