ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε ληστεία «μαμούθ» στην Εύβοια

Εξιχνιάστηκε ληστεία «μαμούθ» στην Εύβοια

Στα ίχνη των δραστών μιας από τις μεγαλύτερες ένοπλες ληστείες έφτασε η Ελληνική Αστυνομία.

Η ληστεία είχε γίνει τον Αύγουστο του 2005, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα, από την οποία είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ένας εκ των δύο δραστών είναι ένας 42χρονος ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας και έχει προφυλακιστεί.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται, ότι στις 22/08/2005 , ο 42χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, εισέβαλαν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη μοτοσικλέτας, στην τράπεζα και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και πιστολιού , ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 450.000ευρώ.

Ο 42χρονος συμμετείχε επίσης και στην ένοπλη ληστεία που έγινε το Φεβρουάριο του 2010 σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θήβα, η οποία εξιχνιάσθηκε πρόσφατα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.