ΕΛΛΑΔΑ

Διώτης – Καπελέρης: «Πράξαμε τα νόμιμα»

Διώτης – Καπελέρης: «Πράξαμε τα νόμιμα»

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το κακούργημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, έδωσαν σήμερα οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις δόθηκαν δια υπομνημάτων ενώπιων των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι ερευνούν εάν έχει διαπραχθεί το παραπάνω κακούργημα κι αν από αυτή την πράξη απώλεσε έσοδα το Δημόσιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, στα υπομνήματά τους οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ζητούν την αρχειοθέτηση της δικογραφίας υποστηρίζοντας ότι έπραξαν τα νόμιμα.

Από την πλευρά τους ωστόσο οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίο μελετούν το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα αποφασίσουν τις προσεχείς ημέρες αν τελικά θα ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος των δύο ανδρών, καθώς και εάν θα διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πάντως οι εισαγγελείς μόλις σήμερα ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι έχασε το CD με τη λίστα των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας, κάτι το οποίο φέρεται να μην έχει πει καν στην κατάθεση του ενώπιον τους.

Διαβάστε επίσης:

Παπακωνσταντίνου: Έχω το CD της Λαγκάρντ αλλά δεν ξέρω που είναι