ΕΛΛΑΔΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό Κατακτά το «Τρόπαιο των Βαλκανικών Πολέμων»

Το Πολεμικό Ναυτικό Κατακτά το «Τρόπαιο των Βαλκανικών Πολέμων»

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 ετών από την έναρξη των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913, διοργανώθηκε από το ΓΕΣ επετειακή εκδήλωση με την επωνυμία «Τρόπαιο των Βαλκανικών Πολέμων». Η όλη εκδήλωση είχε διάρκεια 9 ημερών, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, με ενδιάμεσες διαδρομές διαφορετικής απόστασης ανά ημέρα.

Η συνολική απόσταση, που έπρεπε να καλύψουν τα στελέχη πεζοπορώντας, με τον προβλεπόμενο φόρτο (διπλό κράνος, οπλισμό, εξάρτηση και ατομικό σακίδιο), ήταν 269,5 χιλιόμετρα. Επίσης, κατά τη διάρκεια των διαδρομών πραγματοποιήθηκαν βολές πολεμικού τυφεκίου σε στόχους που βρίσκονταν σε απόσταση 300 μέτρων, σύμφωνα με το Kranos.gr.

Στον εν λόγω αγώνα συμμετείχαν 71 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα οποία 43 κατάφεραν να φθάσουν τελικά στη γραμμή του τερματισμού. Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με 8 στελέχη (5 άνδρες και 3 γυναίκες) και κατέλαβε την Πρώτη και Δεύτερη θέση στις Γυναίκες, ενώ αντίστοιχα κατέλαβε στους Άνδρες τη Δεύτερη και Τρίτη θέση.