ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η εκδίκαση της έφεσης για την τραγωδία της «Ήλιος»

Συνεχίζεται η εκδίκαση της έφεσης για την τραγωδία της «Ήλιος»

Συνεχίστηκε σήμερα στην Αθήνα η εκδίκαση της έφεσης για τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής.

Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της διερευνητικής επιτροπής, Ακριβός Τσολάκης, που εξέτασε τα στοιχεία για τα αίτια της συντριβής.

Ο κ. Τσολάκης με βάση και τις προηγούμενες καταθέσεις του σημείωσε ότι η διερευνητική επιτροπή έκανε το καθήκον της λειτουργώντας με βάση τα στοιχεία και αντικειμενικά. Σημείωσε ότι το πόρισμα που συντάχθηκε έγινε διεθνώς αποδεκτό, ενώ ανέφερε ότι καθήκον της επιτροπής ήταν να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής.

Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου στο Εφετείο Αθηνών μετά από την από την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών τον περασμένο Απρίλη, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά και τους καταδίκασε – σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα – σε φυλάκιση τριών ετών ως βάση και ένα χρόνο επιπλέον για τον κάθε νεκρό, δηλαδή 123 χρόνια ο κάθε κατηγορούμενος, από τα οποία υποχρεούνταν να εκτίσουν τα 10.

Η διαδικασία διεκόπη εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου, με την εξέταση νέων μαρτύρων, που κατέθεσαν και πρωτόδικα.