ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο! Μοναχοί δωρίζουν το νεφρό τους και σώσουν ζωές!

Απίστευτο! Μοναχοί δωρίζουν το νεφρό τους και σώσουν ζωές!

Μέσα στην οικονομική κρίση φαίνεται πως κάποιοι δεν χάνουν την ανθρωπιά τους και χαρίζουν ένα δώρο ζωής!

Μία μοναχή από τη Θεσσαλονίκη και ένας άνδρας από το χώρο της εκκλησίας από τη Θράκη αποφάσισαν να δωρίσουν το ένα τους νεφρό σε μη συγγενικά τους πρόσωπα.

«Είναι κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιατί μέχρι τώρα οι μεταμοσχεύσεις νεφρών από ζωντανό δότη γίνονταν μόνο με μόσχευμα από συγγενικά πρόσωπα» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΜ, χειρουργός μεταμοσχεύσεων Δημήτρης Γάκης με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.

Το ποσοστό των δοτών στην Βόρεια Ελλάδα είναι σημαντικά μεγαλύτερο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. «Το 2011 ο αριθμός των δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού στη Βόρεια Ελλάδα ήταν 12,5, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα αντιστοιχούσαν 7,5 δότες ανά εκατομμύριο. Από την αρχή του 2012 μέχρι σήμερα ο αριθμός των δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού στη Βόρεια Ελλάδα είναι 9,5 αλλά μέχρι το τέλος του έτους πιστεύουμε ότι μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 12» επισήμανε ο συντονιστής μεταμοσχεύσεων Φώτης Αντωνίου, μιλώντας το ΑΜΠΕ στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.