ΕΛΛΑΔΑ

«Ξέμεινε» από καύσιμα το Δασαρχείο Ξάνθης - Σε έξαρση η λαθροϋλοτομία!

«Ξέμεινε» από καύσιμα το Δασαρχείο Ξάνθης - Σε έξαρση η λαθροϋλοτομία!

Προβλήματα ακόμη και με την προμήθεια καυσίμων για την κίνησή των οχημάτων του αντιμετωπίζει το Δασαρχείο Ξάνθης, στις προσπάθειες που καταβάλει για την αστυνόμευση των δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Ξάνθης.

Η λαθροϋλοτομία βρίσκεται σε έξαρση τους τελευταίους μήνες, με το Δασαρχείο να πραγματοποιεί διαρκείς ελέγχους, λειτουργώντας σε διπλή βάρδια αν και παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα ελλείψεων καύσιμης ύλης για τα οχήματα της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένα με τη διεξαγωγή περιπόλων για τον εντοπισμό παραβάσεων.

Ο αριθμός των δασοφυλάκων που διαθέτει το Δασαρχείο χαρακτηρίζεται επαρκής, ωστόσο λόγω της έξαρσης του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στην περιοχή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες που δημιουργούν οι νέες συνθήκες για αποτελεσματική αστυνόμευση.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, τόσο στα ορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της Ξάνθης η λαθροϋλοτομία ανθεί, ενώ δεν εκλείπουν οι περιπτώσεις όπου επαγγελματίες λαθροϋλοτομούν με σκοπό την μεταπώληση των ξύλων στους καταναλωτές.

Όπως αναφέρει το Δασαρχείο στο ThrakiToday.com δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες της Ξάνθης κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να συλλέγουν ξύλα από δασικές εκτάσεις του Νομού για να καλύψουν μέρος των προσωπικών τους αναγκών σε ξυλεία στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που έχει ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2013.