ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι και συνδικάτα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.

«Αν αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τι θα γινόταν εάν δεν είχαν διαπραγματευτεί; Θα ερχόταν ο Αρμαγεδώνας;» αναρωτήθηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που κάλεσε τους βουλευτές, «να τεθούν προ των ευθυνών τους». «Διαλύουν την κοινωνία και δημιουργούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ενώ σε δήλωσή της η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, αναφέρει ότι «το περιεχόμενο του νέου "πακέτου" μέτρων αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων».

Μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων με κεντρικό σύνθημα «να μην ψηφισθούν τα αντεργατικά και υφεσιακά μέτρα» περίπου 40 χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Όταν η πορεία έφθασε στο Σύνταγμα, ομάδες νεαρών που ήταν στο τέλος της πορείας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν ομαδικά έναν πολίτη, τραυματίζοντάς τον.

Η απεργία συνεχίζεται και αύριο, Τετάρτη με συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 17:00 στο Σύνταγμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα συνδικάτα προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση στάσεων εργασίας στις 14 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της πανευρωπαϊκής εργατικής κινητοποίησης.