ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Φοβούνται να αρρωστήσουν γαιτί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα

Λέσβος: Φοβούνται να αρρωστήσουν γαιτί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα

Οι ζωές των πολιτών του νησιού μας βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων στις πρωινές βάρδιες, στα Κέντρα Υγείας Καλλονής, Πλωμαρίου, Πολιχνίτου.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr το πρόβλημα αναδείχηκε σήμερα όταν τέσσερα σοβαρά περιστατικά χρειάστηκαν άμεση μεταφορά ασθενών στα Κέντρα Υγείας για τις Πρώτες Βοήθειες.

Το πρώτο περιστατικό ήταν στο Πλωμάρι.

Ένας 62χρονος τουρίστας που ήταν σε σκάφος, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ το σκάφος έπλεε 7 μίλια ανοιχτά από το Πλωμάρι.

Ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή η οποία ζήτησε τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου.

Εκεί, βρέθηκαν μπροστά στο πρόβλημα της μη ύπαρξης ασθενοφόρου και κλήθηκε το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, το οποίο έστειλε αμέσως ασθενοφόρο.

Λίγη ώρα αργότερα γιατρός από το Κ.Υ. Πλωμαρίου μπήκε σε σκάφος του Λιμενικού και παρέλαβε τον ασθενή, τον οποίο μετέφεραν αρχικά στο ΚΥ Πλωμαρίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύεται.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το περιστατικό του Πλωμαρίου το ΕΚΑΒ δέχθηκε άλλη κλήση βοηθείας από το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου όπου κι εκεί δεν υπάρχει πρωινή βάρδια ασθενοφόρου.

Ένας 17χρονος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και χρειαζόταν άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Λίγο αργότερα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη μετέφερε τον 17χρονο στο Νοσοκομείο για τις Πρώτες Βοήθειες.

Την ίδια ώρα, το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήταν διαθέσιμο, έτρεχε για να μεταφέρει έναν 82χρονο ηλικιωμένο που είχε σημάδια σηψαιμίας ενώ παράλληλα ένα ακόμα επείγον περιστατικό με ένα νεογνό που ήταν σε θερμοκοιτίδα και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα, περίμενε την επιστροφή κάποιου ασθενοφόρου για να φύγει στον προορισμό του...