ΕΛΛΑΔΑ

Διαθέτουν 11, 7 εκατ. ευρώ για να αναβαθμίσουν τα νοσοκομεία

Διαθέτουν 11, 7 εκατ. ευρώ για να αναβαθμίσουν τα νοσοκομεία

Περίπου 11,7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ προβλέπεται να διατεθούν σε νοσοκομεία της περιφέρειας, για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναβάθμιση των υποδομών τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, χρηματοδοτούνται το Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης με ποσό ύψους 5.765.400 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών Ηγουμενίτσας με ποσό ύψους 1.670.530 ευρώ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ποσό ύψους 1.482.000 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας με ποσό ύψους 1.221.430 ευρώ, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με ποσό ύψους 702.700 ευρώ για την προμήθεια και απόκτηση του απαιτούμενου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό και οι προϋπολογισμοί των ειδών της προμήθειας υποχρεωτικά εναρμονίζονται με τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ανοικτούς διαγωνισμούς, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας μπορεί να αναβαθμίσει τις υποδομές του σε πληροφοριακά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα, με προϋπολογισμό ύψους 598.800 ευρώ και το Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης την προσθήκη ισογείου κτιρίου για την στέγαση συγκροτήματος PET-CT, ύψους 289.050 ευρώ.