ΕΛΛΑΔΑ

Ξανανοίγει η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά Β. Μιχαλολιάκου

Ξανανοίγει η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά Β. Μιχαλολιάκου

Με την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου με τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και νυν δήμαρχο Δομοκού Στέλιο Σύρο «ξεπάγωσε» η ανάκριση που διενεργείται για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του τότε βουλευτή της ΝΔ με έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι του στις 22 Ιανουαρίου 2001.

Αρχικά η υπόθεση είχε οδηγηθεί στο αρχείο «αγνώστων δραστών» αλλά με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο σχετικός φάκελος άνοιξε και πάλι.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του κ. Μιχαλολιάκου ο φυγόδικος επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσηςέχει εμπλέξει ευθέως το όνομα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρο Μαντούβαλο.

Ειδικότερα, ο Ι. Μπολέτσης έχει υποστηρίξει τόσο με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και με συνεντεύξεις του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ότι ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου ήταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος.

Οι Μπολέτσης και Μαντούβαλος υπήρξαν συγκατηγορούμενοι σε υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον πρώτο να καταδικάζεται σε κάθειρξη 15 ετών και με τον δεύτερο να αθωώνεται με την ίδια δικαστική απόφαση.