ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα e-learning για δημοσίους υπαλλήλους

Πρόγραμμα e-learning για δημοσίους υπαλλήλους

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Νοεμβρίου να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης εξ αποστάσεως (e-learning) και να αποκτήσουν ένα ικανό και αποτελεσματικό εργαλείο για την ιεραρχική τους ανέλιξη, εξασφαλίζοντας μοριοδότηση, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο εκπαίδευσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Το Πρόγραμμα, με αντικείμενο «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άλλων Διεθνών Φορέων», οργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ένας διεθνής οργανισμός με μακρά εκπαιδευτική ιστορία που έχει την έδρα του στην Ελλάδα.

Απευθύνεται στους υπαλλήλους των κάθε είδους Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και της κατά τόπο και καθ' ύλην (ΝΠΔΔ-ΝΠΙΔ) Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικής κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, που ασχολούνται ήδη ή επιθυμούν να ασχοληθούν με υπηρεσίες σχεδιασμού και διαχείρισης αναπτυξιακών ή κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, τις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες και τα Χρηματοδοτικά τους Μέσα, το Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων κ.α. και θα αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παρεχομένων χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών.

Το κόστος συμμετοχής όπως και οι τρόποι πληρωμής, είναι ιδιαίτερα προσιτοί ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος ισοδυναμεί με 350 ώρες κατάρτισης με μεθοδολογία εξ αποστάσεως, οι οποίες θα καλυφθούν εντός τριών μηνών.

Οι διδάσκοντες είναι έμπειρα στελέχη, δραστηριοποιημένα τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και καθηγητές Α.Ε.Ι., με εξειδίκευση στις διδακτέες ενότητες.