ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα οι εταιρίες Μηλιώνη της HELLAS POWER

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα οι εταιρίες Μηλιώνη της HELLAS POWER

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκονται οι εταιρίες TELETRANS και Smart Destinations, συμφερόντων της οικογένειας του προφυλακισμένου για την υπόθεση της HELLAS POWER, Βασίλη Μηλιώνη οι οποίες φέρεται να ευνοήθηκαν από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» βάσει του οποίου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση είχε δοθεί στις εταιρίες αυτές μονοπωλιακός ρόλος από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας στη μεταφορά οικοσκευής και στη μετακίνηση υπαλλήλων του Δημοσίου από και προς το εξωτερικό κ.α.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρία TELETRANS, η οποία ιδρύθηκε από τη μητέρα του Β. Μηλιώνη, Γλυκερία Στεργιοπούλου, έλαβε ώθηση επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη (1990-1993) και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι και σήμερα, ενώ φέρεται να συνάπτει συχνότατα συμβάσεις με το Δημόσιο από τις οποίες αποκομίζει τεράστια οφέλη.

Παράλληλα η εταιρία Smart Destinations, που είχε ως νόμιμους εκπροσώπους τους Β. Μηλιώνη και Γ. Στεργιοπούλου φέρεται να στεγάζεται ακριβώς δίπλα στο υπουργείο Εξωτερικών, στην οδό Ζαλοκώστα 5. Κατά το δημοσίευμα πάντα, οι εταιρίες αυτές είχαν τόση δύναμη ώστε να μπορούν μέσω του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να κλείνουν συμφωνίες μεταξύ τρίτων κρατών, ενώ γίνεται αναφορά και σε σχετική επίσημη καταγγελία του πρέσβη της Ελλάδας στην Ταϋλάνδη στον γ.γ. του Υπ.Εξ., η οποία όμως έπεσε στο κενό.