ΕΛΛΑΔΑ

Ασκούν πιέσεις στον Πρύτανη για απόδοση ευθυνών για την κατάληψη

Ασκούν πιέσεις στον Πρύτανη για απόδοση ευθυνών για την κατάληψη

Σαρανταοκτάωρη προθεσμία δόθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να συνεχισθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Επιτροπή μετά την κατάληψη που άρχισε χθες το πρωί από ολιγάριθμη ομάδα νεαρών στο κτίριο Δικτύων του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί όλο το ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται τώρα δεύτερη εναλλακτική λύση, με την οποία θα παρακάμπτεται ουσιαστικά το ηλεκτρονικό σύστημα του Πανεπιστημίου και να ψηφίσουν ομαλά τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού. Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Εφορευτική Επιτροπή ασκούνται πιέσεις στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεοδ. Πελεγρίνη, να ασκήσει τα δέοντα προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος που έχει καταληφθεί και να καταλογισθούν ευθύνες στους υπαίτιους.

Στο χώρο του κτιρίου Δικτύων του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται συνεχώς ο αντιπρύτανης Θ. Λιακάκος, ενώ ήδη έχει γίνει παρέμβαση Εισαγγελέα, δεδομένου ότι η απενεργοποίηση του δικτύου επηρεάζει και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής γίνεται λεπτομερής αναφορά στα γεγονότα που άρχισαν χθες το πρωί με την εισβολή ομάδας νεαρών στο κτίριο Δικτύων, που βρίσκεται ο «σέρβερ» του Πανεπιστημίου.