ΕΛΛΑΔΑ

Τη λίστα με τους 97 μεγαλοκαταθέτες ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Τη λίστα με τους 97 μεγαλοκαταθέτες ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Να τους παραδοθεί και η λίστα που περιλαμβάνει ονόματα 97 Ελλήνων, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους 22,3 εκατομμυρίων ευρώ σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο νησί Jersey ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Με έγγραφό τους προς τη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, Τμήμα Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας του υπουργείου Οικονομικών, οι δυο εισαγγελείς ζητάνε να αποσταλεί από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα η νέα λίστα ώστε τα στοιχεία «να τύχουν νόμιμης φορολογικής επεξεργασίας».

Η επίμαχη λίστα περιλαμβάνει συνολικά 8.474 offshore τραπεζικούς λογαριασμούς στο νησί Jersey που αποτελεί φορολογικό παράδεισο, και περιήλθε στα χέρια των βρετανικών αρχών, οι οποίες μάλιστα προχώρησαν σε άμεσους ελέγχους.

Το θέμα απέκτησε ...ελληνικό ενδιαφέρον όταν η εφημερίδα Telegraph αποκάλυψε ότι ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, οι κάτοχοι των 97 offshore λογαριασμών εμφανίζονται να έχουν δηλώσει στην τράπεζα ελληνικές διευθύνσεις.