ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών με διεθνή «πλοκάμια»

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών με διεθνή «πλοκάμια»

Εξαρθρώθηκε εχθές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία σε Ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Ελλάδας.

Στα διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στο Βόλο και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας έξι μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22, 25, 30 και 18 ετών αντίστοιχα και δύο ημεδαποί ηλικίας 57 και 58 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που έκανε εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, τις οποίες στην συνέχεια διακινούσε με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Τις τελευταίες ημέρες είχαν παραλάβει φορτία κάνναβης από την Κόρινθο και τον Βόλο, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Ολλανδία. Τα μέλη όμως της σπείρας εντοπίσθηκαν κατά την παραλαβή του φορτίου κάνναβης και με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν συνολικά: 422 κιλά ινδικής κάνναβης, τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των -2.900- ευρώ και 8 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.