Σχολείο «φάντασμα» στον Πύργο

Newsroom Newsroom

Σχολείο «φάντασμα» στον Πύργο

Πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης του Πύργου Ηλείας είναι, εδώ και χρόνια, η κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Πρόκειται για ένα σχολείο - φάντασμα στην πραγματικότητα, το οποίο αν και έχει ιδρυθεί από το έτος 2003, δε λειτούργησε ποτέ αφού δεν υπάρχει κτήριο.

Το τελευταίο δημοτικό σχολείο στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας εγκαινιάστηκε το 2005.

Η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της πόλης του Πύργου οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα τρία μεγάλα σχολεία της περιοχής και να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού.

Οι προσπάθειες των φορέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατασκευή κτηρίου για το σχολείο αυτό (ένα σχολείο που έχει δασκάλους με οργανικές θέσεις αποσπασμένους σε άλλα σχολεία, αλλά όχι στέγη) έχουν καταλήξει εδώ και χρόνια στο κενό, καθώς η τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος και πρώην Νομαρχία) δεν λαμβάνουν τις αποφάσεις που πρέπει.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2007 εγκρίθηκε από το Δ.Σ του Ο.Σ.Κ (Οργανισμός Σχολικών κτηρίων) η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας για τη μετατροπή του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου σε σχολική στέγη μετά από συναπόφαση του Δήμου Πύργου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας για τη στέγαση του 9ου Δημ. Σχολείου στο παλαιό Μανωλοπούλειο Νοσοκομείο.

Με την υπογραφή της απόφασης αυτής η κατασκευή του 9ου Δημ. Σχολείου εξαιρέθηκε από το 5ετές πρόγραμμα σχολικής στέγης του Ο.Σ.Κ.

Ποτέ μέχρι σήμερα κανένας δεν κατέθεσε στον Ο.Σ.Κ τίτλους ιδιοκτησίας, ούτε τροποποιήθηκε το σχέδιο πόλης του Πύργου για το χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου από χώρο Νοσοκομείου σε χώρο σχολείου που επανειλημμένα ζήτησε ο Ο.Σ.Κ από τους αρμόδιους Τοπικούς φορείς, με αποτέλεσμα η Προγραμματική Σύμβαση να παραμένει ανενεργή.

Τα παραπάνω ανέφερε στις 4 Αυγούστου του 2011 ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης με έγγραφό του στη Βουλή των Ελλήνων σε απάντηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού κας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

"Ως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και μέλος του Δ.Σ συμμετέχω επί σειρά ετών σε συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς και κάθε χρόνο διατυπώνουμε το πάγιο αίτημά μας για την άμεση κατασκευή και λειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Σε μία από τις συσκέψεις αυτές στις 15 Μαρτίου του 2011 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μας παρουσιάστηκε σε μακέτα το σχέδιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζω σήμερα και επρόκειτο να κατασκευαστεί άμεσα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πύργου σε δημοτικό χώρο στην Αγία Βαρβάρα.

Από τότε πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα. Εύλογα λοιπόν ρωτώ σήμερα δημόσια τους αρμόδιους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης:

"Θα κατασκευαστεί το σχολείο στην πόλη μας ή να το αποκλείσουμε οριστικά;"

Θεωρώ πως απαιτείται μια ξεκάθαρη απάντηση στα παιδιά και τους βαριά φορολογούμενους πολίτες και γονείς αυτής της πόλης.

Βρέθηκε η πατρίδα μας, να χρωστάει δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πληρώνει με το αίμα του ο λαός μας:

χωρίς να έχουμε σχολεία, χωρίς να έχουμε νοσοκομεία, χωρίς να έχουμε εθνικούς δρόμους και δυστυχώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει και οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που της αναλογούν", καταλήγει ο Αθανάσιος Κατσίμπελης σε επίσημη επιστολή του, ο δάσκαλος, Μ.Εd και Νομικός Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου.

Κορονοϊός-Περού: Ποινική ασυλία σε στρατιωτικούς που επιβάλλουν την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού

06:00

Μένουμε Σπίτι: Ήρθε η ώρα να μάθεις Κορεάτικα με την βοήθεια των BTS

05:40

Διατροφή στην καραντίνα: Ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα;

05:30

Πώς αντέδρασε η Χρηστίδου όταν τη σταμάτησαν Αστυνομικοί για έλεγχο λόγω των περιοριστικών μέτρων

05:20

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 29 Μαρτίου

05:00

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο «άγνωστου τύπου»

04:30

Αλλαγή ώρας: Προσοχή! Γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

04:00

Το Globe Theatre του Λονδίνου παρουσιάζει έργα του Σαίξπηρ μέσω live streaming

02:50

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.000

02:40

Η έκκληση της Υβόννης Μπόσνιακ μέσα από τα social media: «Σώστε μια ζωή...» (photos)

02:40

Έτσι θα αποκτήσεις περισσότερους Instagram followers

02:20

Γερμανία: Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορονοϊού από το Πανεπιστήμιο του Λύμπεκ

02:00
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved