ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη από το πρωί η αντιπεριφέρεια Χανίων

Υπό κατάληψη από το πρωί η αντιπεριφέρεια Χανίων

Σε κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων προχώρησαν, στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεσή τους σε απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ άλλων επισημαίνουν:

«Συμμεριζόμαστε τη δύσκολη θέση της χώρας μας. Συμμεριζόμαστε την έγνοια της Κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά πώς μια χώρα μπορεί να βγει από την κρίση όταν βάζει, ως αντίτιμο, τους πολίτες της σε καθεστώς κρίσης; Δεν αποτελούν τη χώρα αυτοί οι ίδιοι οι πολίτες; Άλλο πράγμα η χώρα και άλλο οι πολίτες της; Ζητάμε άμεσα την ανακοίνωση των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπό διαθεσιμότητα συνάδελφοι. Ζητάμε την υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης σχετικά με την μετάταξή τους σε Υπηρεσίες που έχουν ανάγκες».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων στα Χανιά, όπως αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Χανίων. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρει ότι «συνεχίζεται σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και σε όλα τα δημοτικά κτήρια του νομού η κατάληψη από τους εργαζόμενους. Εξακολουθούν και σήμερα Τρίτη να τελούν υπό κατάληψη και αποκλεισμό και οι υπηρεσίες των διευθύνσεων και τμημάτων προσωπικού με ταυτόχρονη στάση εργασίας από 7 έως 11 το πρωί και, με απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, από 11 πμ έως και 7 μμ. Το σώμα της γενικής συνέλευσης εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο σήμερα και μετά τις νέες εξελίξεις, να καθορίσει την παραπέρα στάση τους για τις επόμενες ημέρες».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με όλα τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων του νομού, για να τα ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους ΟΤΑ, ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Ρoή Ειδήσεων