ΕΛΛΑΔΑ

'Εκκληση για αίμα κάνει το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

'Εκκληση για αίμα κάνει το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Επιβεβλημένη κρίνεται η κινητοποίηση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής για την προσφορά αίματος. Η συγκυρία των τελευταίων ημερών, κυρίως λόγω των τροχαίων ατυχημάτων (και δυστυχημάτων) με αρκετούς τραυματίες, οδήγησε στην έκτακτη ανάγκη σε μονάδες συγκεκριμένων ομάδων αίματος.

Σύμφωνα με σχετική, έκτακτη ανακοίνωση του Συλλόγου Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης οι ομάδες Α θετικό (+), Β θετικό (+) και 0 θετικό (+) παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ζήτηση στο νοσοκομείο της πόλης.

Μάλιστα όπως σημειώνει, μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Κοντακίδης «δεν πρόκειται για μία κίνηση που αποσκοπεί στην πρόληψη για να αυξήσουμε τα αποθέματα αλλά πρόκειται για πραγματική ανάγκη σε αίμα, κυρίως των ομάδων που αναφέρουμε στην ανακοίνωση" και συνεχίζει:

"Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην περίσταση, ενώ και εκείνοι που έχει τύχει να δώσουν πρόσφατα, παρακαλούνται να προτρέψουν και να παρακινήσουν όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν, δίνοντας μία φιάλη αίμα χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιβάρυνση, πέραν των 10 λεπτών που απαιτούνται για την όλη διαδικασία».