ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Κρήτη και από το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, αναμένεται να σημειωθούν σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 18 στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και νότια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το πρωί στον Πατραϊκό ανατολικοί μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση.

Αυξημένες νεφώσεις θα υπάρξουν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.