ΕΛΛΑΔΑ

Ευθύνες για την «πισίνα» του Κορυδαλλού σε Αραβαντινό και Γέρου

Ευθύνες για την «πισίνα» του Κορυδαλλού σε Αραβαντινό και Γέρου

Ευθύνες στη διευθύντρια του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Κωνσταντίνα Γέρου και τον αρχιφύλακα και συνδικαλιστή Αντώνη Αραβαντινό επιρρίπτει το πόρισμα των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατασκευή της λεγόμενης «πισίνας» και του μπάρμπεκιου στο χώρο των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα διαπιστώνει ότι για την κατασκευή της δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του υπουργείο Δικαιοσύνης και ότι δεν είχε εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε διενεργήσει επιτόπια αυτοψία τον περασμένο Ιούλιο στο χώρο του ψυχιατρείου, κατά την οποία είχε διαπιστώσει ότι: «Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή».

Ωστόσο, «δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κλπ.».