ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο οι Αλβανοί στην Αθήνα

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο οι Αλβανοί στην Αθήνα

Η Αθήνα γέμισε με αλβανικές αφίσες, ετοιμάζουν εκδήλωση για την 100η επέτειο Ανεξαρτησίας της Αλβανίας!

Σειρά συναντήσεων με αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα θα έχει ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το aftonomi.gr. Ο Ράμα επισκέπτεται την Αθήνα για να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Αλβανοί μετανάστες για την 100η επέτειο Ανεξαρτησίας της Αλβανίας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΓΚ στον Αγ. Ελευθέριο. Αργότερα, την ίδια μέρα, ο Ράμα θα λάβει μέρος σε ημερίδα με τίτλο «Προσοχή και σεβασμός για τη Μετανάστευση» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Στην διήμερη επίσκεψη του στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΚΑ θα συνοδεύεται από αλβανούς δημάρχους που έχουν εκλεγεί με το κόμμα του. Μεταξύ άλλων θα τον συνοδεύουν ο δήμαρχος Λούσνιας Fatos Tushe, ο δήμαρχος Τεπελενίου Tërmet Peçi, ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Flamur Bime, ο δήμαρχος Αγίων Σαράντα Stefan Çipa, ο δήμαρχος του Πόγραδετσ Artan Shkëmbi, ο δήμαρχος του Ελμπασάν Qazim Sejdini, ο δήμαρχος Κορυτσάς Niko Peleshi καθώς και ο βουλευτής του ΣΚΑ Taulant Balla.

«Ο Έντι Ράμα στην Αθήνα. Η ελπίδα όλων των μεταναστών! Πάντα δίπλα μας... και στην μεγαλειώδη γιορτή της 100η Επετείου της Ανεξαρτησίας!» αναφέρει αλβανική αφίσα η οποία έχει τοιχοκολληθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

«Οι μετανάστες παντού στην Αθήνα καλωσορίζουν τον Έντι Ράμα, που είναι πάντα δίπλα μας. Η ελπίδα των Μεταναστών για μια Αλβανική Αναγέννηση!» τονίζει ο πρόεδρος του παρατήματος του ΣΚΑ στην Ελλάδα, Sotir Gjerko, στην πρόσκληση που απέστειλε προς τους αλβανούς μετανάστες.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, ήταν ο πρωτεργάτης για την ακύρωση της συμφωνίας των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.