ΕΛΛΑΔΑ

Σε αναβρασμό η Περιφέρεια ΑΜΘ για τα Κέντρα Λαθρομεταναστών

Σε αναβρασμό η Περιφέρεια ΑΜΘ για τα Κέντρα Λαθρομεταναστών

Σε έντονο αναβρασμό βρίσκεται τα τελευταία 24ώρα η τοπική κοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ μετά και την εξέγερση των λαθρομεταναστών που κρατούνται στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής και η οποία άφησε πίσω της κτήρια που θυμίζουν ερείπια και τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς.

«Είχαμε προειδοποιήσει τους πάντες και μας θεωρούσαν υπερβολικούς, αλλά με μαθηματική ακρίβεια εκεί οδηγούμασταν» ανέφερε η πρόεδρος των Συνδικαλιστών Αστυνομικών Κομοτηνής κ. Σταυρούλα Τζατζανά, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι το τελευταίο επεισόδιο αλλά είναι η αρχή πρέπει να παρθούνε αποφάσεις και να δοθούν οι λύσεις».

Όπως έχουν επισημάνει εξ αρχής τόσο οι Αστυνομικοί όσο και τοπικοί φορείς της περιοχής οι Αστυνομικές Σχολές που μετατράπηκαν σε μια νύχτα και αιφνιδιαστικά σε Κέντρα Κράτησης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. «Εμείς σε κάθε περίπτωση θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για να διερευνηθεί το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο» τόνισε η κ. Τζατζανά, προσθέτοντας πως «ήμασταν αντίθετοι στην εγκατάσταση εξ αρχής. Είναι ανεπίτρεπτο μέσα σε οποιοδήποτε ακαδημαϊκό ίδρυμα να ιδρύεται μια φυλακή. Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. λαθρομετανάστες) θα πρέπει να μένουν σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες και παράλληλα να υπάρχει μέριμνα για την προστασία και των αστυνομικών που τους φυλάνε. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τον χώρο της σχολής, ο οποίος είναι πλέον και επικίνδυνος».

Παράλληλα, τόσο οι Αστυνομικοί όσο και οι φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ που συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κομοτηνή τόνισαν μεταξύ άλλων πως η περιοχή, που αριθμεί σήμερα πέντε Κέντρα Κράτησης, δεν μπορεί να αντέξει τον όγκο των λαθρομεταναστών καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη σε προσωπικό ασφαλείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ενώ μετά και το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης θα αποφασιστούν οι επιπλέον κινητοποιήσεις των φορέων.

Μετά και τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής οι χώροι κρίνονται πλέον επικίνδυνοι και ακατάλληλοι για χρήση, καθώς θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ έχει καταστραφεί το ηλεκτρικό δίκτυο με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες να φυλάσσονται σε χώρους χωρίς φωτισμό και τους αστυνομικούς «να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς φυλάνε τους λαθρομετανάστες σε συνθήκες απόλυτου σκότους».

Πηγή: thrakitoday.com