ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Παιδιά πεινάνε στα σχολεία

Ρέθυμνο: Παιδιά πεινάνε στα σχολεία

Ολοταχώς προς την δεκαετία του ’50, που τα παιδιά πεινούσαν στα σχολεία, φαίνεται πως οδεύει η ελληνική κοινωνία.

Οι εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά δάσκαλοι και καθηγητές σε σχολεία, όχι μόνο της Αθήνας, είναι αποκαρδιωτική. Παιδιά στα όρια της εξαθλίωσης δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να πάρουν ένα κουλούρι να φάνε.

Από τη μια άνθρωποι κρεμασμένοι σε κάδους απορριμμάτων αναζητούν τροφή και από την άλλη μαθητές σχολείων χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, εξαιτίας της πείνας.

Όπως αναφέρει το prismanews, πέρα από την τοπική εκκλησία που ανέκαθεν προσφέρει χείρα βοηθείας, από πέρυσι και ο δήμος Ρεθύμνου καθιέρωσε μια νέα μορφή εθελοντικής στήριξης των άπορων μαθητών, χρησιμοποιώντας τα κουπόνια σίτισης.

Τα στοιχεία της δημοτικής αρχής Ρεθύμνου πραγματικά σοκάρουν, καθώς από τα 83 σχολεία των δύο βαθμίδων που έχει ο δήμος Ρεθύμνου υπό την εποπτεία του και στα οποία συνολικά φοιτούν 10 χιλιάδες μαθητές, πέρυσι σε 50 από αυτούς δόθηκαν κουπόνια σίτισης, ενώ φέτος σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση ο αριθμός τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 150 μαθητές.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται εθελοντικά γι' αυτή την προσπάθεια είναι εξαιρετικά λίγα, καθώς ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για να καλυφθούν οι φετινές ανάγκες χρειάζονται 60 χιλιάδες ευρώ και στην παρούσα φάση στο ταμείο υπάρχουν μόλις 15 χιλιάδες ευρώ.

Στο πλαίσιο λοιπόν της καλύτερης αντιμετώπισης του προβλήματος που συνεχώς διογκώνεται, δημοτική αρχή και μητρόπολη αναμένεται πολύ σύντομα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανακουφίσουν πιο αποτελεσματικά δεκάδες μαθητές και τις οικογένειες τους.