ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλληνας...Τομ Χανκς στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Ο Έλληνας...Τομ Χανκς στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Το σενάριο της χολιγουντιανής ταινίας The Terminal, όπου ο πρωταγωνιστής Τομ Χανκς έμενε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, θυμίζει η περιπέτεια που βιώνει ένας Έλληνας μετανάστης μαζί με τη σύντροφό του από τη Βουλγαρία, οι οποίοι τους τελευταίους έξι μήνες έχουν βρει καταφύγιο στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Την ιστορία του Θανάση και της Αλμπένα, οι οποίοι πήγαν ως μετανάστες στη Γερμανία αφού είχαν πια απελπιστεί από την ανεργία στην Ελλάδα, ανέδειξε η εφημερίδα "Suddeutche Zeitung".

Το ζευγάρι προσπάθησε για αρκετό καιρό να βρει κάποια δουλειά, που θα τους επέτρεπε να νοικιάσουν ένα σπίτι και να εξασφαλίσουν μια φυσιολογική ζωή. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και η μόνη τους λύση ήταν να ζήσουν στο αεροδρόμιο με την «ανοχή» των αρχών και των εργαζομένων.

Το αεροδρόμιο έχει γίνει το σπίτι τους, αφού εκεί κάνουν μπάνιο, εκεί κοιμούνται, ενώ για να μπορέσουν να αγοράσουν φαγητό, μαζεύουν μπουκάλια και τα πωλούν.

Η απίστευτη περιπέτεια του Θανάση και της Αλμπένα φαίνεται να παίρνει αίσιο τέλος, καθώς έχει συγκινήσει πολλούς Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι θέλουν να τους βοηθήσουν.