ΕΛΛΑΔΑ

«Γέμισαν» οι αίθουσες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξάνθης!

«Γέμισαν» οι αίθουσες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξάνθης!

Περισσότεροι από 40 μαθητές της Γ' Λυκείου παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα στο Σχολείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί στην Π.Ε. Ξάνθης.

Όλο και περισσότεροι μαθητές από οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κ. Μαρία Λουκόπουλου μιλώντας στο ThrakiToday.com «ήδη 40 περίπου μαθητές παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα, ενώ καθημερινά επικοινωνούν μαζί μας και άλλοι μαθητές που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στα μαθήματα».

Οι μαθητές, οι γονείς των οποίων αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ιδιωτικών φροντιστηρίων, που έχουν εγγραφτεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο παρακολουθούν κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των σχολείων όλα τα μαθήματα της Γ' Λυκείου στα οποία εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Εσπερινού Σχολείου Ξάνθης που βρίσκεται επί της Δημοκρίτου στην ανατολική είσοδο της πόλης της Ξάνθης.

«Είναι κρίμα που έχει σταματήσει η ενισχυτική διδασκαλία, η οποία ήταν πολύ σημαντική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς που έμειναν όλοι στον δρόμο. Αυτό το κενό της πολιτείας αποφασίσαμε ως εκπαιδευτικοί να καλύψουμε εθελοντικά με το Σχολείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» σημειώνει η κ. Λουκοπούλου, εξηγώντας πως μέχρι στιγμής στο Σχολείο απασχολούνται εθελοντικά περίπου 15 εκπαιδευτικοί, ενώ «παρά πολλοί άλλοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν εφόσον αυτό απαιτηθεί».

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Ξάνθης που προσφέρουν εθελοντικά ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της περιοχής, μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου ενισχύοντας μεμονωμένα το όλο εγχείρημα.