ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Γεμάτες οι αίθουσες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ξάνθη: Γεμάτες οι αίθουσες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Περισσότεροι από 40 μαθητές της Γ’ Λυκείου έχουν εγγραφτεί και παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα στο Σχολείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί στην Π.Ε. Ξάνθης και το οποίο απευθύνεται σε μαθητές ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ενώ παράλληλα η ζήτηση για συμμετοχή αυξάνεται καθημερινά.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κ. Μαρία Λουκόπουλου μιλώντας στο ThrakiToday.com «ήδη 40 περίπου μαθητές παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα, ενώ καθημερινά επικοινωνούν μαζί μας και άλλοι μαθητές που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στα μαθήματα».

Οι μαθητές, οι γονείς των οποίων αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ιδιωτικών φροντιστηρίων, που έχουν εγγραφτεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο παρακολουθούν κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των σχολείων όλα τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου στα οποία εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Εσπερινού Σχολείου Ξάνθης που βρίσκεται επί της Δημοκρίτου στην ανατολική είσοδο της πόλης της Ξάνθης. Τα μαθήματα διεξάγονται από τις 3.00 το μεσημέρι έως και τις 5.50 και πρόκειται για τα εξής: Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Έκθεση, Λογοτεχνία, Βιολογία, Λατινικά, ΑΝΕΦ και ΑΟΘ.

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Ξάνθης που προσφέρουν εθελοντικά ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της περιοχής, μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου ενισχύοντας μεμονωμένα το όλο εγχείρημα