ΕΛΛΑΔΑ

Ερρίφθη ο κύβος για τη διαθεσιμότητα-«Αφόπλισαν» τους Δημάρχους

Ερρίφθη ο κύβος για τη διαθεσιμότητα-«Αφόπλισαν» τους Δημάρχους

Χωρίς την υπογραφή των δημάρχων μπορεί πλέον να προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπεγράφη, μετά τους υπουργούς της κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βρίσκεται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (με ΦΕΚ Α237) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεπερνά τα εμπόδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να δώσουν τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας, 2.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του 2012.

Από το υπουργείο έχει επισημανθεί ότι οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα δεν απολύονται αλλά μετακινούνται σε υπηρεσίες αιχμής (ασφαλιστικά ταμεία, υγεία, εκπαίδευση κ.λπ.) και γι' αυτό έχει ήδη αποστείλει στις υπηρεσίες φόρμα προκειμένου να δηλώσουν τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό. Οι ελλείψεις αυτές θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Στην περίπτωση που δεν εκδηλώσουν ενδιαφέρον τότε απολύονται.