ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Το 'Ιδρυμα Νιάρχος προσφέρει δωρεάν σίτιση σε σχολεία

Ξάνθη: Το 'Ιδρυμα Νιάρχος προσφέρει δωρεάν σίτιση σε σχολεία

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναμένεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες πρόγραμμα δωρεάν σίτισης σε σχολεία της Π.Ε. Ξάνθης και των γύρω περιοχών.

Όπως σημείωσε η κα. Αφροδίτη Βελουδάκη, εκπρόσωπος του Ιδρύματος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα πρόκειται για πρωτοβουλία του ιδρύματος που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και στόχο έχει τόσο τη δωρεάν σίτιση των μαθητών όσο και την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρσι πιλοτικά σε 79 σχολεία της χώρας και σε 15.500 μαθητές και φέτος επεκτείνεται και στην περιοχή σας με στόχο να φτάσουμε τους 18.000 μαθητές. Προσπαθούμε να βρούμε τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και για αυτό ήρθαμε σε επαφή με σχολεία στην περιοχή σας ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να ξεκινήσει το πρόγραμμα» σημειώνει η κα Βελουδάκη εξηγώντας πως «πρόκειται για αρκετά δύσκολη και μεγάλη προσπάθεια αλλά τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τα σχολεία είναι ενθαρρυντικά.

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά στα σχολεία που πηγαίνουμε δεν γίνεται καμία διάκριση, όλα τα παιδιά κάθονται όλα μαζί και τρώνε, μοιράζονται το ίδιο γεύμα». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 5.300.000 ευρώ και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σχολικές χρονιάς. Παράλληλα από την πλευρά του Υπουργείου έχει γίνει γνωστό πως τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης φρούτων και γάλατος σε μαθητές όλης της χώρας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει σχετική ενημέρωση στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης μιας και το πρόγραμμα βρίσκεται στο στάδιο του προγραμματισμού.

ΠΗΓΗ Thrakitoday.com