ΕΛΛΑΔΑ

Πατήρ Σαράντος : Καταστροφή οι εκτρώσεις, δώστε τα παιδιά για υιοθεσία

Πατήρ Σαράντος : Καταστροφή οι εκτρώσεις, δώστε τα παιδιά για υιοθεσία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις παιδικές εκτρώσεις η Ελλάδα. Την άποψη της Εκκλησίας αναφέρει ο πατήρ Σαράντης Σαράντος, εφημέριος του Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.


«Η έκτρωση είναι καταστροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «συνιστάμε να μη γίνει έκτρωση, να μεγαλώσει το παιδί». Ο πατήρ Σαράντος είπε πως υπάρχουν πάρα πολλά ανδρόγυνα που ζητούν παιδια για υιοθεσία, τι καλύτερο λοιπον από το να γεννηθεί και να δοθεί το παιδί σε μια οικογένεια ώριμη και να ανατραφεί χωρίς να δολοφονηθεί.
Δήλωσε πρωτεργάτης κατά της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και διευκρίνησε ότι η άρνησή του ήταν γιατί το θεωρεί παράταιρο. «Δεν μπορούν τα παιδιά να καταλαβουν το θέμα αυτό» δήλωσε.
Σημείωσε ακόμη πως ένα παιδάκι του Δημοτικού ασφαλώς θα πρέπει να προστατευτεί από την παραφιλολογία αλλά από τους γονείς και όχι μέσω μιας ξερής ενημερώσεως στο σχολείο

Οσο για τα μεγαλύτερα παιδιά στο γυμνάσιο και στο Λύκειο η ενημέρωση μπορεί να γίνει μέσω κάποιων βιβλίων. Ο πατήρ Σαράντος τόνισε πως η ενημέρωση όμως θα πρέπει να συνδυαστεί και με την αντίστοιχη ενημέρωση για το μυστήριο του γάμου.

Αποκάλυψε μάλιστα πως «Έρχονται παιδιά 18αρικα για εξομολόγηση τα οποία έχουν γνωρίσει την απογοήτευση από αποτυχημένες ερωτικές εμπειρίες»
'Αρα θα πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά, συμπλήρωσε και επικαλέστηκε τη ρήση του πατέρα Παϊσιου: «Ας βάλουμε μερικά θέματα στο ψυγείο»

Για το προφυλακτικό σχολίασε «θα το δεχτούμε για να μη γίνει το χειρότερο»
Τέλος τόνισε πως οι πολλαπλές σεξουαλικές εμπειρίες δεν προάγουν την ωριμότητα και συμφώνησε πως θα μπορούσε να γίνει από την Εκκλησία μια καμπανια για την προφύλαξη.

Στην ίδια εκπομπή ο γυναικολόγος εφήβων κ.Πάνος Χριστόπουλος αποκάλυψε πως τα τελευταία χρόνια στις ενήλικες μειώνοντια οι εκτρώσεις, αλλά στις έφηβες αυξάνονται αν και τα στοιχεία δεν καταγράφονται. Είπε μάλιστα πως έχει αντιμετωπίσει περιστατικά με εγκύους ετών 12 και 13!

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ