ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά για τις εξελίξεις στο «Κανάλι 1»

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά για τις εξελίξεις στο «Κανάλι 1»

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά υποστηρίζει ότι «η νέα Δημοτική Αρχή δεν απέλυσε κανέναν εργαζόμενο στο Κανάλι 1», ενώ κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς των απολύσεων «Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά:

«Η νέα Δημοτική Αρχή και η ΔΗΡΑΠ δεν απέλυσαν κανέναν εργαζόμενο στο "Κανάλι-1". Ούτε βέβαια και προσέλαβαν και κανέναν. Γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, ότι πρέπει να περιφρουρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά και να δημιουργηθούν όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν νέες.

Γιατί στη δική μας φιλοσοφία και λογική όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ψωμί και γάλα (αν μη τι άλλο) για τα παιδιά τους.

Κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρατάξεις που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα εκφράζοντας δήθεν τη λύπη και την συμπαράστασή τους είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απολύσεων.

Είναι οι ίδιοι που σε μια σειρά Δημοτικών Συμβουλίων δημόσια μιλούσαν για παράνομες προσλήψεις στο Κανάλι -1, με αποτέλεσμα να υπάρξει ο έλεγχος του ΑΣΕΠ. Οι κ.κ. Μίχας, Καρδαράς και Καλογερόγιαννης να ζητήσουν συγγνώμη από εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους και να μην συνεχίζουν να τους εξαπατούν, με σόου που προκαλούν την κοινή νοημοσύνη. Όσο για κάποιους ελάχιστους που παρασύρθηκαν(;) καταγγέλλοντας άλλους συναδέλφους τους ζητώντας να εξεταστούν οι φάκελοί τους από τον ΑΣΕΠ, είναι και οι ίδιοι συνυπεύθυνοι των σε βάρος τους εξελίξεων.

Η δημοτική αρχή εξάντλησε από τη μεριά της όλα εκείνα τα μέσα, που τις επιτρέπουν οι νόμοι, ώστε να μην χάσει ούτε ένας εργαζόμενος τη θέση του. Τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Με τις προσπάθειές μας στο ΑΣΕΠ, όσοι εργαζόμενοι είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρέμειναν. Από ΄κεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να παρανομήσει και να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής. Ευχή μας είναι ακόμη και αυτοί που το ΑΣΕΠ αποφάσισε να απολυθούν να μπορέσουν να δικαιωθούν. Η δημοτική αρχή θα είναι στο πλευρό τους στις προσφυγές που θα κάνουν».