ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Αργοπεθαίνουν... τα μηχανήματα στο Νοσοκομείο

Αλεξανδρούπολη: Αργοπεθαίνουν... τα μηχανήματα στο Νοσοκομείο

«Με νύχια και με δόντια» προσπαθούν να κρατήσουν στη «ζωή» τα μηχανήματα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης διοίκηση και προσωπικό, έως ότου τελεσφορήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων μηχανημάτων, μέσω του ΕΣΠΑ.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα στους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους είναι συχνά και αναγκάζουν τους ασθενείς να προσφεύγουν σε ιδιώτες για τέτοιους είδους εξετάσεις. Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο διοικητής του ΠΓΝΑ Νίκος Ραπτόπουλος σημειώνει πως η κατάσταση των μηχανημάτων, λόγω παλαιότητας, είναι ιδιαίτερα κακή. Όπως αναφέρει, γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να γίνει η αντικατάστασή τους από τα νέα μηχανήματα, για τα οποία έχει εγγραφεί κονδύλι ύψους 3,5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Το θέμα τέθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος επεσήμανε πως το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης τρέχει με ιδιαίτερο πάθος το ΕΣΠΑ. Έτσι, εκτιμάται ότι μετά τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια αξονικού, μαγνητικού τομογράφου, Γ’ κάμερας και άλλων μηχανημάτων, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις και εμπόδια από τις εταιρείες που θα συμμετέχουν.

Απεντάσσεται το νέο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Δεν θα προχωρήσει τελικώς, όπως όλα δείχνουν, η κατασκευή νέου κτιρίου για το κέντρο υγείας Σαμοθράκης. Όπως αναφέρει ο διοικητής του ΠΓΝΑ, η επιλογή της τοποθεσίας για την ανέγερση του νέου κτιρίου είναι εντελώς λανθασμένη και δεν θα λειτουργούσε σε καμία περίπτωση όπως θα έπρεπε. «Νομίζω πως η σωστή λύση είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές στο υπάρχον κτίριο, το οποίο, χωροταξικά, δεν έχει τα προβλήματα του νέου. Θα κοιτάξουμε για εγκατάσταση ανελκυστήρα και για ό,τι άλλο χρειάζεται το κτίριο της Χώρας», τόνισε ο κ. Ραπτόπουλος στη «ΓΝΩΜΗ».