ΕΛΛΑΔΑ

Οι Πειραιώτες τίμησαν την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα

Οι Πειραιώτες τίμησαν την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα

Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου και Προστάτη του Πειραιά, που παρακολούθησε πλήθος πιστών, ενώ τα πλοία σφύριζαν σε όλη τη διάρκεια της πομπής.

Νωρίτερα, είχε τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά.

Εκτός από πλήθος Πειραιωτών, στον εορτασμό έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Α' Πειραιώς κ. Δημήτρης Καρύδης και ο πρώην δήμαρχος της πόλης Χρήστος Αγραπίδης.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, όπως ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος, εκτός φυσικά από τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Για την ημέρα τις ευχές του εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος, με μήνυμά του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η εικόνα της πόλης, καθώς ένας καθαρός Πειραιάς υποδέχτηκε στους δρόμους του την εικόνα του Πολιούχου του, ενώ οι πολίτες συμμετείχαν ολόψυχα στο κλίμα αγαλλίασης και ευλάβειας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα.

O Δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασ. Μιχαλολιάκος δήλωσε στο Newsbomb.gr:

Ο Πειραιάς είναι η πόλη της ανθρωπιάς. Σήμερα τιμά τον πολιούχο και προστάτη του, τον Άγιο Σπυρίδωνα με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει και πρέπει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Σ’ αυτήν την γιορτή συμμετέχει ο λαός της πόλης μας και δείχνει τη διάθεσή μας να μην παρασυρθούμε από το κλίμα της μιζέριας αλλά να αναδείξουμε τα θετικότερα συναισθήματά μας προς τον συνάνθρωπο.

Η πόλη μας γιορτάζει και ο λαός της δείχνει έμπρακτα την αγάπη του. Αυτή είναι η πρόγευση όσων ετοιμάζουμε για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όλος ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε μια φάτνη αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απέναντι σε όσους δοκιμάζονται από την πρωτοφανή κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας.

Φέτος ο Πειραιάς βάζει τα γιορτινά του στο Πασαλιμάνι, στην Παλιά Κοκκινιά, στο Νέο Φάληρο στην Καστέλλα, στην Καλλίπολη, στην Αγιά Σοφιά, στην Υπαπαντή, στα Καμίνια και σε κάθε γειτονιά. Όλοι συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις και δημιουργούμε το εορταστικό κλίμα στην πόλη μας.

Θέλουμε αυτές οι γιορτές να είναι διαφορετικές γι’ αυτό εντάσσουμε στις εκδηλώσεις μας ακόμα και τα ΚΑΠΗ ή τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου. Αποκορύφωμα των ενεργειών μας θα είναι η επαναλειτουργία του στολιδιού της πόλης μας, του «Δημοτικού Θεάτρου» που θα ξαναφέρει λάμψη στο κέντρο του μεγαλύτερου λιμανιού ως φάρος πολιτισμού.

Φέτος κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να αναδείξουμε τον Πειραιά σε πρωτεύουσα ανθρωπιάς, στην πόλη της καρδιάς μας.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: https://www.facebook.com/Pireas.Piraeus?fref=ts

Διαβάστε επίσης:

Απών από τον Πειραιά ο Αρβανιτόπουλος ανήμερα του πολιούχου της πόλης