ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Αντιδράσεις για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

Πρέβεζα: Αντιδράσεις για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

Την ακύρωση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, με την οποία παραχωρείται επιπλέον τμήμα της χερσαίας ζώνης (κοντά στο πάρκινγκ) στην εταιρεία που έχει μισθώσει τον τουριστικό λιμένα της Πρέβεζας, ζητά με προσφυγή του σε όλα τα αρμόδια όργανα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Στην προσφυγή αίτηση αναφορά γίνεται αναλυτική ενημέρωση για το θέμα (παρατίθενται έγγραφα, νόμοι, αποφάσεις) και τονίζεται ότι «η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας, χωρίς δικαιοδοσία, αρμοδιότητα και εξουσία προέβη στην τροποποίηση της χωροθέτησης της ήδη υφισταμένης σύμβασης μίσθωσης, παραδίδοντας συμπληρωματική έκταση στη μισθώτρια εταιρεία, πριν αποφανθούν τα γνωμοδοτούντα και αποφασίζοντα όργανα της κεντρικής διοίκησης για την τροποποίηση της χωροθέτησης.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ζητά την ακύρωση της απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα απευθύνονται και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την παρέμβασή τους, όπως και έλεγχο από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα καλεί το Δήμαρχο Πρέβεζας να λάβει θέση στο ζήτημα εγγράφως και ειδικά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα εισαγάγει το θέμα προς συζήτηση, παρουσία και των ιδίων. Τέλος καλεί την Λιμενάρχη Πρέβεζας για τις νόμιμες ενέργειές και την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας για τις δικές της ενέργειες.

πηγη ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ