ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει το κρατικό αυτοκίνητο ο Ιερώνυμος

Επιστρέφει το κρατικό αυτοκίνητο ο Ιερώνυμος

Την ανάκληση της διάταξης που αναφέρεται στη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος ζητεί, με επιστολή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

«Ουδέποτε χρησιμοποίησα, ούτε επιθυμώ να χρησιμοποιώ κρατικό όχημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως», αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα το 2010 στον τότε αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθυμίζει ότι ούτε ο προκάτοχος του, αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας.

Προσθέτει ότι παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόσθηκε αυτή η δυνατότητα, να εξυπηρετείται δηλαδή ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος με κρατικό όχημα, παρέχει οπωσδήποτε άδικες εντυπώσεις.

Ένας άλλος επιπλέον λόγος που επιβάλει την κατάργηση αυτής της δυνατότητας, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, είναι όχι μόνο η δύσκολη οικονομική περίοδος που περνά η πατρίδα, αλλά και επειδή «προϋποθέτει μίαν αντίληψη για την αλλοίωση του ρόλου του Αρχιεπισκόπου από προσώπου εκκλησιαστικής διακονίας σε φορέα κρατικής εξουσίας, στεκόμενο απέναντι στην κοινωνία».

Ρoή Ειδήσεων