ΕΛΛΑΔΑ

Διάλογος Μητροπολίτη Λαρίσης με μαθητές

Διάλογος Μητροπολίτη Λαρίσης με μαθητές

Το Εσπερινό Λύκειο Λάρισας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος το βράδυ της Τετάρτης 12ης Δεκεμβρίου κατόπιν προσκλήσεως των μαθητών του σχολείου.

Tον Σεβασμιότατο υποδέχθηκαν ο Λυκειάρχης κ. Χαράλαμπος Τσιτσιβάς, καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου καθώς και οι μαθητές του νυχτερινού σχολείου, που οι περισσότεροι το πρωϊ εργάζονται, ώστε να μπορούν τις απογευματινές ώρες να φοιτούν στο σχολείο και να ολοκληρώνουν έτσι τις σπουδές τους.

Ο Σεβασμιότατος έλαβε μέρος σε έναν ζωντανό διάλογο με τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, απήντησε σε καίρια ερωτήματα τους, τους εξήγησε τις δυνατότητες που έχει σήμερα η Εκκλησία, το πώς αντιμετωπίζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, πώς βοηθά τον κάθε ένα πτωχό και άπορο συνάνθρωπό μας, ποιό είναι το φιλανθρωπικό της έργο και με ποιούς τρόπους διεξάγεται σωστά, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η εκκλησιαστική περιουσία αποτελεί ένα μύθο και ασφαλώς όχι μία απτή πραγματικότητα.

Τα παιδιά και οι καθηγητές ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη για την ουσιαστική αυτή επικοινωνία και ανανέωσαν το ραντεβού τους ύστερα από πρόταση του ίδιου του Μητροπολίτου για μία σχολική υποδειγματική θεία Λειτουργία και έναν επίσης ζωντανό διάλογο μετά την τέλεση της θείας Λειτουργίας.

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ